Látnivalók

Bakonyszentlászló (község) a pápai-, és a súri Bakonyalja találkozásánál helyezkedik el.

A település Pápától, Győrtől és Veszprémtől egyaránt 40 km távolságra van.  Korábban Veszprém megye Zirci kistérségéhez tartozott, de 2002. október 20-án Győr-Moson-Sopron megyébe került át a Pannonhalmai kistérségbe. Természeti környezete átmenetet jelent a Kisalföld és a Bakony között. Újabban növényföldrajzilag a Kisalföld részének tekintik a tudósok. Földtanilag viszont a Bakony jellemzői érvényesülnek. Talaja homok és barna erdei talaj. Jelentősebb folyóvizei a Cuha-patak és a Hódos-ér.

Erdeinek meghatározó fafaja a tölgy, a bükk és a kőris. Igazi nagy értéket a homoki ősfenyves jelent, mely tájvédelmi körzet.A területet behálózzák a turistautak, Cuha völgy, az Ördögrét és a barlangok.A környék állatvilága inkább az idelátogató vendégvadászok előtt válik ismertté.

Turisztikai vonzását a település történelmi látnivalói, a környék értékei, természetvédelmi területei, szálláslehetőségei adják. A környék a kirándulások és gyalogtúrák egyik magyarországi paradicsoma.

Országos kék túra útvonal

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos turistaút. A hossza több mint 1100 km. Ez Magyarország és Európa első hosszútávú turistaútja.
Bővebben

Zirc és környéke

Egy igazán festői fekvésű kisváros, a Magas-Bakonyban, a Zirci-medencében. Magyarország legmagasabban fekvő városa. (a városközponton a 400 m-es szintvonal halad át.)
Bővebben

Pannonhalma

Pannonhalma város Győr-Moson-Sopron megyében, a Pannonhalmai kistérségben, a Pannonhalmi járás székhelye.
Bővebben

Csesznek

A Bakonyban található Zirctől 11 km-re északra, összeépült Bakonyszentkirállyal.
Bővebben

Cuha-völgyi Tanösvény

Bakonyszentlászló területéhez tartozik a Cuha-patak folyásának egy része, mondhatni az egyik legszebb része. Népszerű kirándulóhely, gyalogos turisták részére.
Bővebben

Cuha-völgyi barlangok, Hódos-ér völgye, Ördögárok, Vinye

Remete-barlang, Zsivány-barlang.
Bővebben

Fenyőfői ősfenyves

A Kőrishegy felől lezúduló déli szélben egyszeriben sárgálló virágporfelhőbe burkolózik a fenyőfői ősfenyves. A védett terület nagysága: 449 hektár, ebből szigorúan védett 322 hektár.
Bővebben

Pápa-Várkertfürdő

Az egykor bővízű Tapolca-patak völgyében, a Pápai-síkság középpontjában található, a Bakony hegység és a Kisalföld találkozásánál Pápa!
Bővebben

Csillagászati centrum - Bakonybél

Pannon Csillagda - Bakonybél  
Bővebben